Sacha de Boer bij Julia Wolff Management

Sacha de Boer

Profiel

Veruit de meeste mensen zullen Sacha kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter begin 2013 besloot ze die carrière af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: fotografe. Op 3 mei 2013 presenteerde ze zodoende haar laatste ‘acht uur’.

Ook als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding gerechten. Ze maakte liefst 3 kookboeken met Jacob Jan Boerma en in 2020 maakte ze met twee vriendinnen het prachtige kookschrift Joie de Vivre.

2020 was ook het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vierden, hoewel in zeer aangepaste vorm wegens de Covid-19 pandemie. Dat heeft een schitterend, intiem en verstild fotoboek in opdracht van het V-fonds opgeleverd -75 jaar Vrijheid- van Sacha’s hand.

Een andere rode draad in haar werk is zonder twijfel de klimaatverandering, die ze tijdens haar reizen over de hele wereld heeft vastgelegd. Van de Amazone tot de Noordpool, en van Afrika tot India. Maar ook gewoon in de Achterhoek. Tijdens gesprekken op die totaal verschillende plekken, met mensen die letterlijk in hun eigen achtertuin de klimaatveranderingen zien en ondergaan, heeft zij belangrijke verhalen gehoord die ze wil delen en die ze kan illustreren met haar eigen foto’s.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Sacha begon nog tijdens haar studie communicatiewetenschappen bij De Amsterdamse lokale zender AT5 als redacteur en verslaggever.
Nadat zij was afgestudeerd, begon zij een eigen bedrijfje in journalistieke producties. Een van haar projecten was werken bij Radio 10 als eenmans nieuwsredactie, waar ze zich het nieuwslezen eigen maakte, en het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen. Naast haar loopbaan als journalist ontwikkelde Sacha zich ondertussen als gewaardeerd professioneel fotografe.

Haar avontuur voor de schermen begon toen AT5 op een avond belde of ze wilde invallen voor een ziek geworden nieuwslezer. Via Veronica's nieuwsrubriek Nieuwslijn (waar ze naast haar -inmiddels- echtgenoot Rick Nieman presenteerde) kwam ze in de zomer van 1996 bij het NOS Journaal terecht, als presentator en verslaggever. Van 2003 tot 2013 presenteerde ze het Acht uur journaal. In het voorjaar van 2013 besloot ze te stoppen bij het journaal en haar carrière te vervolgen als fotografe. Iets waarvan ze nog geen dag spijt heeft gehad. Zie ook: www.sachadeboer.com.