Loretta Schrijver

Loretta Schrijver

Profiel

Loretta Schrijver presenteert sinds 2010 het ochtendmagazine Koffietijd op RTL4. Zij verwierf eerder grote bekendheid en populariteit als anchor van het RTL nieuws. Veel mensen hebben haar inmiddels ook leren kennen als een fervent natuurliefhebber, een groot dierenvriend en een voorvechtster van de belangen van alles wat groeit en bloeit. Haar zorgen over de natuur weerhouden haar er gelukkig niet van met grote regelmaat haar onweerstaanbare schaterlach te laten horen. Die goedlachsheid weet ze evenwel goed te combineren met groot vakmanschap, bij uitstek bij het inspreken van voice-overs.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Loretta Schrijver presenteert afwisselend samen met Quinty Trustfull of Pernille la Lau het dagelijkse ochtendmagazine Koffietijd (RTL4).

Van de allereerste uitzending in oktober 1989 tot 2000 en van 2001 tot 2007 presenteerde Loretta Schrijver het RTL nieuws. Ze maakte uitstapjes naar de AVRO (2000-2001) en omroep MAX (2007-2008) maar haar grote bekendheid en populariteit verwierf ze bij het RTL nieuws, dat ze alles bij elkaar 18 jaar lang presenteerde en waarvoor ze in 2005 werd uitgeroepen tot Populairste Nieuwslezer van Nederland. Naast het lezen van het nieuws sprak ze vele (natuur) documentaires in, o.m. de Nederlandse vertaling van DVD van de BCC natuurserie Frozen Planet.

Ook was haar stemgeluid te horen in animatiefilms Despereaux de dappere muis (Universal, 2009) in de rol van vertelster en in Wall-E (Disney, 2008).

Onderscheidingen

Loretta Schrijver werd in 2005 uitgeroepen tot beste nieuwslezer.