Erik Dijkstra

Erik Dijkstra

Profiel

Erik Dijkstra studeerde kunstgeschiedenis en komt wat je noemt uit een rood nest. Hij voelt zich dus van huis uit thuis bij (BNN)VARA waar hij onder meer de serie De Strijd (over de geschiedenis van de Nederlandse arbeider) maakte en een reportageserie over Ché Guevarra. Hij presenteert ook de serie Roofkunst en in 2023 nam hij het initiatief voor een indrukwekkende 4-delige documentaire over de onderbelichtte april/mei staking tijdens de tweede wereldoorlog. Sinds 2018 presenteert Erik één van de langstlopende kennisquizzen van de Nederlandse televisie: Per Seconde Wijzer. Ook valt hij nog soms in bij Op1.

Samen met Frank Evenblij maakt Erik behalve de populaire podcast en theatershow Bureau Sport ook elke zondagavond Dijkstra en Evenblij ter plekke voor NPO radio 1. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen ze de luisteraars mee door het ganse land.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Bibliografie

Erik heeft daarnaast 4 boeken (mede) geschreven: het boek Bureau Sport; Hoe sterk is de eenzame schaatser (over schaatsheld Hans van Helden), Ali was mijn vriend (over de vriendschap tussen fotograaf Guus Dubbelman en bokslegende Muhammad Ali) en Staken op leven en dood (over de april-mei staking). Erik heeft met zijn boek Ali was mijn vriend de Nico Scheepmaker Beker gewonnen voor het beste sportboek van 2020.

BUREAU SPORT

Frank Evenblij en Erik Dijkstra maken al meer dan 10 jaar het allround en onder sporters zeer gewaardeerde sportprogramma Bureau Sport. Hun programma was eerst op televisie, daarna op NPO Radio 1 en nu alweer een tijdje in een goed beluisterde Podcast én in het theater.
Bureau Sport komt daarnaast uitstekend uit de verf als live talkshow tijdens een congres of in de businessclub. Tijdens deze show gaan Frank en Erik in gesprek met gasten; wordt er iemand opgeroepen voor verhoor in de fameuze Verhoorwagen, voeren zij debat over fairplay (of toch liever winnen ten koste van alles??) en nodigen het publiek uit het tegen elkaar op te nemen in de unieke Sport-commentaar-karaoke. Het programma duurt al naar gelang uw wensen en gasten tussen 45 minuten en 5 kwartier. Bureau Sport was eerder al een unaniem en belachelijk succes bij o.a. MKB Nederland, Rabobank, Orange Cyberdefence, STER en de PEC Zwolle Businessclub.

Behalve de podcast Bureau Sport maken Frank en Erik samen elke zondagavond Dijkstra en Evenblij ter plekke voor NPO radio 1. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen ze de luisteraars mee door het land.