Frank Evenblij

Frank Evenblij

Profiel

Frank Evenblij wordt geroemd om zijn innemende manier van interviewen. Hij wint ogenschijnlijk makkelijk het vertrouwen van zijn gesprekspartners, maar imponeert tegelijk door zijn uitermate zorgvuldige voorbereiding. Frank is niet zelden erg geestig, maar nooit ten koste van zijn gast, en altijd met open vizier. Hij presenteert(de) o.a. Peptalk (Ziggo Sport) Evenblij met.. en Evenblij maakt vrienden, Quiz met Ballen (BNNVARA), Villa Oranje, De Verraders (VIDEOLAND) Shirtje Ruilen (RTL7) en voor ESPN de voetbalquiz voor amateursporters Betweters (voorheen Pingels & Pegels).

Samen met Erik Dijkstra maakt Frank naast de podcast en theatershow Bureau Sport, elke zondagavond Dijkstra en Evenblij ter plekke voor NPO radio 1. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen ze de luisteraars mee door het ganse land.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl.

Curriculum Vitae

Naast 6 seizoenen Jakhals te zijn geweest bij DWDD werkte Frank bij de VARA o.a. aan Kinderen voor Kinderen, Comedy Corner en Bloot, Zweet en Banen. In 2009 startte hij met een eigen interviewreeks Evenblij met...., met portretten van o.a. Youp van 't Hek, Freek de Jonge en Jochem Myjer. Kort daarop volgden een spraakmakend interview met Anouk en openhartige portretten van o.a. Blof en Marco Borsato. In mei 2011 maakte Frank zijn eerste documentaire: Je pappa is je vader niet. In de zomer van 2011 zomer maakte Frank een drie-delige serie over 60 jaar cabaret op de Nederlandse Televisie. De eerste weken van 2012 was hij op het timeslot van DWDD te zien in een eigen talkshow: Evenblij het nieuwe jaar in, waarvoor hij veel lof oogstte. Ook komend seizoen werkt Frank voor de VARA aan een aantal nieuwe programma’s, waaronder vanaf 28 mei 2012 het sportprogramma Bureau Sport dat hij samen met Erik Dijkstra maakt (eveneens Jakhals).

BUREAU SPORT

Frank Evenblij en Erik Dijkstra maken al meer dan 10 jaar het allround en onder sporters zeer gewaardeerde sportprogramma Bureau Sport. Hun programma was eerst op televisie, daarna op NPO Radio 1 en nu alweer een tijdje in een goed beluisterde Podcast én in het theater.
Bureau Sport komt daarnaast uitstekend uit de verf als live talkshow tijdens een congres of in de businessclub. Tijdens deze show gaan Frank en Erik in gesprek met gasten; wordt er iemand opgeroepen voor verhoor in de fameuze Verhoorwagen, voeren zij debat over fairplay (of toch liever winnen ten koste van alles??) en nodigen het publiek uit het tegen elkaar op te nemen in de unieke Sport-commentaar-karaoke. Het programma duurt al naar gelang uw wensen en gasten tussen 45 minuten en 5 kwartier. Bureau Sport was eerder al een unaniem en belachelijk succes bij o.a. MKB Nederland, Rabobank, Orange Cyberdefence, STER en de PEC Zwolle Businessclub.

Behalve de podcast Bureau Sport maken Frank en Erik samen elke zondagavond Dijkstra en Evenblij ter plekke voor NPO radio 1. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen nemen ze de luisteraars mee door het land.