Alexander Klöpping

Alexander Klöpping

Profiel

Alexander Klöpping (1987) noemt zichzelf een nerd, maar daar merk je eigenlijk weinig van. Behalve dan dat hij ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media op te voet volgt en je dus alles kan vertellen over de meest opmerkelijke (en kansrijke) apps en startups. Vandaar ook dat hij zeer regelmatig als internetdeskundige aanschuift bij De wereld draait door – en voor dat programma in mei 2013 driedelige documentaireserie over Silicon Valley mocht maken. Onder de vlag van DWDD University, waar eerder Prof. Robbert Dijkgraaf doceerde over o.a. Het Heelal.

Op het moment is hij druk met zijn eigen baanbrekende startup: Blendle.nl.
Blendle is een journalistieke, digitale knipseldienst, die door NRC de al „iTunes van de journalistiek” werd genoemd. Je kunt er tegen betaling in print verschenen artikelen –uit de hele wereld - digitaal per stuk aanschaffen.

Daarnaast is Alexander mede-oprichter van De Universiteit van Nederland. Dit is eveneens een website waarop speciaal voor dit doeleind opgenomen colleges worden uitgezonden, van uitsluitend de beste hoogleraren van Nederland. Maar dan in overzichtelijke blokken van 15 minuten per dag.

Lezingen

Alexander geeft met enige regelmaat lezingen. Daarbij laat hij laat aan de hand van pakkende voorbeelden zien waar we op dit moment staan als het gaat om het gebruik van internet. Hij behandelt de werkwijzen van algoritmes en Google, en geeft inzicht in welke rol Big Data spelen, vandaag en in de toekomst. Met voorbeelden van opmerkelijke start-ups en Apps toont hij aan hoe de wereld razendsnel verandert en tegelijk hoe ‘nerds in garageboxen’ in staat blijken de gevestigde orde op haar grondvesten te doen trillen.

Tegelijk prikkelt hij het voorstellingsvermogen: wat betekenen deze nieuwe mogelijkheden eigenlijk voor mij?